Levenseinde wensen

We krijgen steeds meer vragen over het laatste stukje van het leven. We vinden het een goede zaak dat mensen daar over nadenken. Bij een ambulancerit wordt bijvoorbeeld al gevraagd of u gereanimeerd wil worden. Net als bij een opname in een ziekenhuis.

Het is goed er vast een keer over nagedacht te hebben en met uw naasten er over gesproken te hebben en het vast te leggen. Zo wordt u niet overvallen als het onverhoopt zo ver is. Ook belast u uw naasten niet om beslissingen over u te moeten nemen, terwijl ze niet weten wat u zou hebben gewild.

Om u hier verder in te verdiepen hebben we deze informatie bij elkaar gezet. Graag zien we u dan op het spreekuur om uw wensen goed te noteren.

Informatie 

Om te lezen en te printen:

Als u het nog niet gedaan heeft, is het ook goed om te registreren wat u zou willen ten aanzien van donor zijn. 

Wilsverklaringen

Als u weet wat u wilt kunt u de gewenste wilsverklaringen invullen. Deze zijn bij de NVVE te verkrijgen, maar u dient dan wel lid te worden voor 17,50 euro per jaar. Wilsverklaringen kosten dan 10 euro.

Ingevulde verklaringen kunt u het beste bewaren bij het ziekenhuispasje of verzekeringspapieren. Licht altijd uw omgeving in en stop de verklaringen ook in de thuiszorgmap.

U kunt er ook voor kiezen een niet-reanimerenpenning te dragen. Een penning moet voorzien zijn van naam, geboortedatum, handtekening en pasfoto. Voorbeeldtekst: “Ik verbied iedereen, onder alle omstandigheden, elke vorm van reanimatie op mij toe te passen.”

  • Bij de Nederlandse patientenfederatie te krijgen
  • Via internet
  • Bij Theunisse in Uden. Westdijk 3, Uden

Bijhouden / bijwerken van uw verklaringen:

  • Bij belangrijke veranderingen in de gezondheidstoestand.
  • Bij kwetsbare ouderen elke 2 jaar, anders minimaal om de 5 jaar.
  • Een nieuwe handtekening met datum onder de vorige papieren voldoet al.  

Gesprek huisarts  

Uiteraard kunt u ook eerst een gesprek met de huisarts hebben en de formulieren daarna invullen. Een gesprek en ingevulde wilsverklaringen worden in uw dossier verwerkt. De huisartsenpraktijk informeert ook de huisartsenpost.