Andere spreekuren

Uitstrijkjes

Het spreekuur voor uitstrijkjes wordt uitgevoerd door de assistentes Danielle en Ronnie. Spreekuurtijden: in de even weken:

  • Dinsdagochtend 08:00u – 12:00u 
  • Dinsdagmiddag 13:30u- 16:30u (1x per maand)

Hartfilm

Sinds enkele jaren hebben we in de praktijk een ECG apparaat. Daarmee kunnen we hartfilmpjes maken. Zeer nuttig bij mensen met pijn op de borst, om te zien of er op dat moment zuurstof tekort in het hart is. Maar zeker ook nuttig bij hartkloppingen en hartritmestoornissen, tenminste als deze continue aanwezig zijn. 

Indien hartkloppingen of ritmestoornissen maar zo nu en dan op komen zetten, dan kunnen we een holter aansluiten. Daarvoor worden er plakkers op de borstkas geplakt en wordt er een apparaatje aangesloten, wat continue een hartfilmpje maakt. Dat wordt opgeslagen bij een druk op de knop: een minuut hiervoor tot 3 minuten na de druk.  Dat kan dan doorgestuurd worden en wordt beoordeeld door een cardioloog. 

Ouderenzorg

Wij hebben in onze praktijk extra aandacht voor ouderen.

Door het groeiend aantal ouderen  in onze praktijk is de zorgvraag de laatste jaren toegenomen. Oudere patiënten krijgen vroeger of later meerdere problemen. Daarnaast is het een tendens dat men veel langer thuis blijft wonen.

De praktijkondersteuner ouderenzorg Clasien Sanders en praktijkondersteuner Marina van Boxtel ondersteunen,  de huisartsen bij het begeleiden van ouderen.

Heeft u vragen over uw situatie of die van uw ouders, of wilt u graag advies, dan kunt u een bel afspraak maken met Clasien of Marina.

Voor meer informatie over ouderenzorg in de praktijk klik op het volgende document; Ouderenzorg 

Verslavingen

Mensen met verslavingen zijn altijd welkom op het spreekuur, evenals hun naasten. Samen kunnen we kijken naar de best passende hulp op dat moment. Er worden meetings gehouden in Schaijk, maar gezien de coronacrisis, momenteel niet.

Voor naasten is er een initiatief ontstaan: Moed-brabant. Familie en vrienden kunnen vaak nergens terecht met hun zorgen of problemen. Op hun site is reeds veel informatie te vinden. Bij dringende vragen is er een telefoonnummer te bellen, wat 24 uur per dag beantwoord zal worden, door betrokkene  van mensen die verslaafd zijn of geweest zijn: tel:  06 – 83 66 95 23. U kunt ook een mail sturen, zie ook: www.moed-brabant.nl of op de Facebookpagina kijken.  

Medische keuringen 

Binnen huisartsenpraktijk Schaijk verrichten wij geen keuringen. Dit betreft zowel rijbewijs-, als andere (verzekerings-) keuringen.    

Voor keuringen kunt u contact opnemen met:

  • Mijn keuring, Langakker 5A, 5371EV Ravenstein, 06-30051692   

Indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u op werkdagen van 9:00 tot 10:30 uur contact opnemen met het secretariaat van Mijnkeuring: telnr. 06-30051692. www.mijnkeuring.nl

  • Regelzorg  (Uden, Oss) : zij werken samen met een geregistreerd keuringsarts. 

Indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken, kunt u tijdens kantooruren contact op nemen met het afsprakenbureau van Regelzorg: telnr. 088-2323300. Een afspraak maken kan ook via de website www.regelzorg.nl.

Verloskundig spreekuur

De verloskundige van praktijk Grave-Schaijk doen ook spreekuur in de  huisartsenpraktijk.

Manja Laurant, Hanneke Heebink en Mieke van Haren verzorgen op woensdagmiddag en op donderdagavond dit spreekuur. U hoeft zich dan niet te melden aan de balie.

Afspraken maken en eventuele afzeggingen moeten wel bij hen zelf gebeuren: 0486-472576.

‘s Avonds kunt u aanbellen bij de voordeur. Voor spoed: 06-51812564

Bekijk hun website.