Andere spreekuren

Uitstrijkjes

Het spreekuur voor uitstrijkjes wordt uitgevoerd door de assistentes Danielle en Ronnie. Spreekuurtijden: in de even weken:

  • Dinsdagochtend 08:00u - 12:00u 
  • Dinsdagmiddag 13:30u - 16:30u (1x per maand)

Hartfilm

Sinds enkele jaren hebben we in de praktijk een ECG-apparaat. Daarmee kunnen we hartfilmpjes maken. Zeer nuttig bij mensen met pijn op de borst, om te zien of er op dat moment zuurstoftekort in het hart is. Maar zeker ook nuttig bij hartkloppingen en hartritmestoornissen, tenminste als deze continue aanwezig zijn. 

Indien hartkloppingen of ritmestoornissen maar zo nu en dan op komen zetten, dan kunnen we een holter aansluiten. Daarvoor worden er plakkers op de borstkas geplakt en wordt er een apparaatje aangesloten, wat continue een hartfilmpje maakt. Dat wordt opgeslagen bij een druk op de knop: een minuut hiervoor tot 3 minuten na de druk.  Dat kan dan doorgestuurd worden en wordt beoordeeld door een cardioloog. 

Ouderenzorg

Wij hebben in onze praktijk extra aandacht voor ouderen. Door het groeiend aantal ouderen in onze praktijk is de zorgvraag de laatste jaren toegenomen. Oudere patiënten krijgen vroeger of later meerdere problemen. Daarnaast is het een tendens dat men veel langer thuis blijft wonen.

De praktijkondersteuner ouderenzorg Clasien Sanders en praktijkondersteuner Marina van Boxtel ondersteunen de huisartsen bij het begeleiden van ouderen. Heeft u vragen over uw situatie of die van uw ouders, of wilt u graag advies, dan kunt u een belafspraak maken met Clasien of Marina.

Voor meer informatie over ouderenzorg in de praktijk klik op het volgende document: Ouderenzorg.

Verslavingen

Mensen met verslavingen zijn altijd welkom op het spreekuur, evenals hun naasten. Samen kunnen we kijken naar de best passende hulp op dat moment. Er worden meetings gehouden in Schaijk.

Voor naasten is er een initiatief ontstaan: Moed-brabant. Familie en vrienden kunnen vaak nergens terecht met hun zorgen of problemen. Op hun site is reeds veel informatie te vinden. Bij dringende vragen kunt u bellen:

06 – 83 66 95 23

Dit telefoonnummer wordt 24 uur per dag beantwoord door betrokkenen van mensen die verslaafd zijn of geweest zijn. U kunt ook een mail sturen, zie www.moed-brabant.nl of op de Facebookpagina kijken. 

Medische keuringen 

Binnen huisartsenpraktijk Schaijk verrichten wij geen keuringen dit doen we niet om niet in conflict te komen met de patiënten. Dit geldt voor zowel rijbewijskeuringen als andere (verzekerings-)keuringen.    

Voor keuringen kunt u contact opnemen met:

Mijn keuring
Langakker 5A, 5371EV Ravenstein
06 - 300 51 692 (op werkdagen van 9.00 tot 10.30 uur)
www.mijnkeuring.nl

Regelzorg (Uden, Oss) werkt samen met een geregistreerd keuringsarts:
088 - 232 3300 (tijdens kantooruren)
www.regelzorg.nl

Verloskundig spreekuur

De verloskundigen van praktijk Grave-Schaijk doen ook spreekuur in de  huisartsenpraktijk. Manja Laurant, Hanneke Heebink en Mieke van Haren verzorgen op woensdagmiddag en op donderdagavond dit spreekuur. U hoeft zich dan niet te melden aan de balie.

Afspraken maken en eventuele afzeggingen moeten wel bij hen zelf gebeuren:

0486 - 472 576
www.verloskundigepraktijkgrave.nl

‘s Avonds kunt u aanbellen bij de voordeur. Voor spoed: 06 - 518 12 564.